تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی انجمن علمی هیدروژن و پیلسوختی :
اولین جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن علمی هیدروژن و پیلسوختی در بیستم آبانماه در محل سازمان انرژیهای نو ایران تشکیل شد و اعضای هیأت مدیره و بازرسان برای مدت سه سال تعیین گردیدند.
اولین جلسه مجمع عمومی انجمن علمی هیدروژن و پیلسوختی با استقبال خوب و جمعیتی بالغ بر 110 نفر از اساتید، دانشجویان و علاقمندان به این فناوری در سالن شهید مطهری سازمان انرژیهای نو ایران تشکیل شد. این جلسه با خوشامدگویی مدیر عامل سازمان، جناب مهندس آرمودلی آغاز شد و آقایان مهندس آرمودلی، مهندس رمضانی(مدیر فنی و اجرایی سانا) و مهندس مسعود (ریاست مرکز تحقیقات مهندسی جهاد اصفهان) به عنوان رؤسای جلسه تعیین گردیدند.
رأیگیری اولیه جهت تأیید مفاد اساسنامه، تعیین حق عضویت و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار صورت گرفت، که براساس حداکثر آرا با مفاد اساسنامه موافقت گردید و حق عضویت سالیانه 250 هزار ریال مقرر شد و روزنامه جامجم به عنوان روزنامه منتخب جهت اطلاع رسانیهای انجمن تعیین گردید.
در مرحله دوم جهت انتخاب هیأت مدیره، نوزده نفر کاندید شدند و هر یک به شرح رزومه و برنامههای خود پرداختند که پس از رأیگیری و تجمیع آرا به ترتیب آقایان:
· دکتر مجید عمیدپور از دانشگاله خواجه نصیرالدین طوسی
· دکتر محسن شاکری از دانشگاه صنعتی بابل
· دکتر مهران جوانبخت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
· دکتر حسین غریبی از دانشگاه تربیت مدرس
· دکتر علی الیاسی از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
به عنوان اعضای هیأت مدیره انتخاب شدند و آقایان دکتر سعید شاخصی از سازمان فضایی کشور و دکتر محمد ژیانی از دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان دو عضو علی البدل انتخاب شدند.
خانمها مهندس مینو غلامی از سازمان انرژیهای نو ایران و دکتر مریم رنجبر از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور تیز به ترتیب به عنوان بازرس و بازرس علی البدل معین شدند.
در آغاز جلسه مهندس آرمودلی به موفقیتهایی که کمیته راهبری پیلسوختی و جامعه پیلسوختی کشور کسب نمودند اشاره داشت و اظهار امیدواری کرد که تشکیل این انجمن نیز همانند تشکیل خودجوش کمیته راهبری پیلسوختی با اعمال مدیریت خوب، در پیشبرد اهداف توسعه پیلسوختی کشور مؤثر باشد.
مهندس آرمودلی ادامه داد: «پذیرش یک فناوری نوین از سوی جامعه و مردم شاید به اندازه اختراع آن فناوری دشوار باشد و انجمن وظیفه خطیری در این زمینه دارد.» وی افزود: «فناوری پیلسوختی از آن دسته از فناوریهاست که حتماً تجاریسازی شده و فراگیر میگردد و پذیرش آن توسط جامعه با توجه به زیرساختهای گسترده سوختهای فسیلی مشکل است.»
مهندس رضایی نماینده هیأت مؤسس انجمن و مسئول اجرایی دبیرخانه کمیته راهبری پیلسوختی نیز در ارائهای که پیرامون فعالیتهای کمیته داشت گفت: «اطلس پیلسوختی کشور از 6 مرکز فعال در سال 1380 به 25 دانشگاه فعال و 12 مرکز صنعتی در سال 1390 گسترده شده است که رشد 3/71 درصدی را نشان میدهد و از سویی رشد90 درصدی در نیروی انسانی متخصص اعم از اساتید و دانشجویان به وجود آمده است که دلیل و بهانهای واضح برای تشکیل انجمن علمی هیدروژن و پیلسوختی است که علاوه بر پیشبرد ارتقای علمی در زمینه انرژی هیدروژن و پیلسوختی، توسعهی کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور پژوهش و آموزش میتواند خاستگاهی جهت پیگیری مطالبات جامعه پیلسوختی به صورت غیر دولتی و صنفی باشد.»
وی در تشریح دیگر دلایل راهاندازی این انجمن به سند ملی راهبرد توسعه پیلسوختی و اقدامات کوتامدت آن استناد کرد که به موجب آن کمیته راهبری پیلسوختی بایستی به تشکیل انجمنهای علمی، صنفی و غیر دولتی کمک کند و تلاش کند تا این انجمن ماهیت مستقل خود را پس از انتخاب هیأت مدیره بهدست آورد.
مراحل اجرایی انجام شده توسط سانا در راستای تشکیل انجمن
· دعوت از 86 نفر از اساتید دانشگاهی متخصص در این فناوری در مورخ 23 مهر سال 1390
· تشکیل جلسه هیأت مؤسس با حضور 15 نفر از اساتید در 12 بهمن ماه سال 1390
· ارسال مدارک به وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و دریافت مجوز فعالیت انجمن
· 4 نوبت اطلاعرسانی در روزنامه کثیرالانتشار جام جم برای جلسه مجمع عمومی
· تنظیم پیشنویس اساسنامه انجمن هیدروژن و پیلسوختی و تأیید هیأت مؤسس
· تصویب اساسنامه از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
شرح وظایف انجمن علمی هیدروژن و پیلسوختی
بر طبق اساسنامه این انجمن:
§ انجام تحقیقات علمی و فرهنگی در سطح ملی و بینالمللی
§ همکاری با نهادهای اجرایی، علمی و پژوهشی در زمینه ارزیابی و بازنگری و اجرای طرحها و برنامههای مربوط به آموزش و پژوهش
§ ترغیب و تشویق پژوهشگران و تجلیل از محققان و اساتید ممتاز
§ برگزاری گردهمایی علمی در سطح ملی و بینالمللی
§ انتشارات کتب و نشریات ملی
از دیگر مفاد اساسنامه:کلیه افراد با حداقل درجه کارشناسی ارشد در شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی سیستمهای انرژی، مهندسی مواد و متالورژی، فیزیک، مهندسی نانو، محیط زیست، بیوتکنولوژی، مدیریت تکنولوژی و رشتههای وابسته میتوانند به عضویت پیوسته انجمن در آیند.
انجمن علمی هیدروژن و پیلسوختی خاستگاهی جهت: ارتقای سطح دانش هیدروژن و پیلسوختی کشور توسعه کیفی نیروهای متخصص ارجاع مناسب برای مطالبات جامعه پیلسوختی |
دیدگاهها
v دکتر الیاسی، عضو هیأت علمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور از امضای توافقنامه با انجمن علمی هیدروژن و پیلسوختی پس از تشکیل جلسه هیأت مدیره خبر داد تا به موجب آن اقدامات لازم جهت انتشار نشریه علمی و پژوهش در این حوزه با سرعت هرچه بیشتر صورت گیرد. وی خاطر نشان ساخت که مجوز انتشار مجله با عنوان «علوم و فناوریهای هیدروژن و پیلسوختی ایران» قبلاً از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ شده است» وی اظهار امیدواری نمود که وجود این نشریه علمی و تلاش در جهت افزایش رتبه علمی آن موجب قوت انجمن علمی شود تا بتواند به سرعت به رتبهبندیهای بالاتر(D,C,B)دست یابد.»
v دکتر الیاسی پس از انتخاب به عنوان هیأت مدیره، گام برداشتن در راستای اهداف اساسنامه، تحکیم جایگاه انجمن، عضوگیری و توسعه اعضا، ارتباط با مراکز دانشگاهی و صنعتی، حمایت از پایاننامهها و انتشار نشریات علمی را از برنامههای خود برشمرد.
v دکتر عمیدپور نیز از شناسایی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فعالان این عرصه و نظام بخشیدن به آنها و ارتقای وضعیت پیلسوختی کشور به عنوان اهداف خود یاد کرد.
v دکتر محسن شاکری نیز گفت: «تلاش میکنیم تا در راستای اساسنامه انجمن، سند ملی راهبرد توسعه پیلسوختی را در پیشبرد اهدافش یاری کنیم و بازوی کمکی برای بخش صنعت باشیم.»
v دکتر سعید شاخص پیگیری تجاریسازی، ارتباط با مراکز تحقیقاتی و عمل کردن به عنوان رابط بین دانشگاه و صنعت را از اهداف اصلی خود برشمرد.
v دکتر رنجبر نیز از افزایش همکاریها میان اعضای هیأت علمی در به ثمر رسیدن فعالیتها، کمک به ثبت اختراعات، تشویق اعضای هیأت علمی در تبدیل تحقیقات به کسب و کار، تسهیل تردد دانشجویان و دانشگاهیان در استفاده حداکثری از امکانات حداقل مراکز در زمینه این فناوری سخن گفت.
v دکتر رهبر رحیمی عضو هیأت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز شناخت منابع مالی، اهتمام به عضوگیری حقوقی و ایجاد امتیاز برای اعضای انجمن را نیز از وظایف مهم این انجمن برشمرد.
v دکتر مصطفی دهقانی مبارکه عضو هیأت علمی پژوهشگاه صنعت نفت نیز آشتی بین مراکز دانشگاهی و صنعتی، کمک به توسعه شبکه آزمایشگاهی، فراهمسازی اشتغال دانشجویان و کمک به گروههای پژوهشی جوان را گامهای مهمی دانستند که انجمن میتواند نقش مؤثری در انجام آنها داشته باشد.
v دکتر رئوف نیز از دانشگاه صنعتی بابل بر نهادینه نمودن ساختارهای اداری انجمن از همان ابتدای امر تأکید نمود.